Реформа поліції - це карта, якою влада дурить суспільство, - криміналіст

У прямому ефірі для UKRLIFE.TV, криміналіст Анна Маляр зазначила, що жодна поліцейська реформа не здатна знизити рівень злочинності в суспільстві. На її думку, щоб це зробити, необхідно, щоби діти і молодь у вільний час були зайняті суспільно-корисними, творчими, цікавими справами. Забезпечити їх такими справами - завдання держави. Але все не так просто.

"Америка порахувала, що зробити це для всіх потенційно злочинних елементів, які є в країні, надто дорого. Для них дешевше мати 2 мільйони в'язнів і утримувати тюрми. Це величезна цифра: у пропорції на 100 тис. осіб така кількість ув'язнених - найбільша" - сказала эксперт.

Крім того, Анна Маляр наголосила, що коли в країні збідніле населення, то навіть блискуча поліцейська реформа не здатна буде вплинути на рівень його злочинності.

"Перше, у що нам потрібно вкладати гроші, щоб вплинути на злочинність - це у виховання, тобто в освіту та у вчителів, друге - в економічний рівень держави й у задоволення потреб малозабезпечених верств населення, і тільки по-третє - в реформування поліції", - підсумувала Анна Маляр.

Повне інтерв'ю: Судді є заручниками офіційної позиції влади, - Анна Маляр

Підписуйтеся на наш YouTube канал