Волонтери не можуть завезти гуманітарну допомогу через хабарі, - Тимошенко

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що держава повинна опікуватися проблемами внутрішньо переміщених осіб, наразі цим займаються волонтери, які стикаються з багатьма проблемами.

Про це лідер фракції наголосила під час комітетських слухань на тему: «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції», організованих комітетом Верховної Ради з прав людини.

«Волонтери – це безумовно святі люди. Вони взяли на свої плечі все, що не доробляє держава – воюють, забезпечують фронт та опікуються переселеними особами. Вони роблять величезну справу, але цього недостатньо.

Держава мусить включитися на повну потужність. Як держава ставиться до волонтерів? У мене є сотні звернень від волонтерів, які не можуть завезти гуманітарну допомогу, тому що вони повинні всім заплатити хабарі.

Волонтери потрапили в систему державного терору. Окрім цього проти них порушуються кримінальні справи, тому що з них хочуть щось отримати», - зазначила Тимошенко. 

Окрім цього Юлія Тимошенко зазначила, що в уряді має бути посадовець, який координуватиме питання біженців та внутрішньо переміщених осіб.