Три варіанти розвитку подій на Донбасі, - Коліушко

Військове протистояння на сході України може закінчитися поверненням окупованої території під контроль України, замороженням конфлікту, або повномасштабним вторгенням Росії на територію України.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"Перший варіант - позитивний. Конфлікт може закінчитися примиренням, домовленістю, поверненням цієї території під контроль української держави і відновленням правопорядку - амністія, або покарання тих, хто вчиняв тяжкі злочини.

Другий варінт - конфлікт може бути заморожений. У цьому варіанті можна розглянути ініціативу з запрошенням миротворчих сил ООН з метою гарантування безпеки замороженого конфлікту. Це означає, що окупована територія Донбасу на роки залишається не під контролем України, а Україна не може брати на себе жодної відповідальності за цю територію.

Третій варіант - Росія може активніше проявити свою позицію, що також не виключено. Ми бачили, як було з Кримом. Спочатку Володимир Путін на весь світ заявляв, що вони ніякої участі у Криму не беруть, що він уявлення не має хто такі "зелені чоловічки", а зброю вони купили у "воєнторгу".

Пройшов рік і він вже розповідає, що особисто керував операцією по захопленню Криму і включенням його до складу Росії. Такий варінт може бути і з Донбасом.

Сьогодні він розповідає байки, що це громадянське протистояння, а за кілька місяців не виключено, що він кине туди ще десятки тисяч солдатів, авіацію і сотні танків", - сказав Коліушко.

Повне інтерв'ю з Ігорем Коліушко дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.