Гризлов у російській політиці – ніхто, - політолог Євген Магда

Візит Гризлова до Києва був одним із засобів у гібридній війні, яку Росія веде проти України, Франції та Німеччини.

Таку точку зору в ефірі UKRLIFE.TV виголосив політичний експерт та журналіст, письменник і засновник Бюро протидії гібридній війні Євген Магда.

"В понеділок ми отримали брудну інформаційну бомбу в вигляді "андроїда Гризлова". "Андроїдом" Гризлова називали ще в часи, коли він працював у Державній Думі спікером. Це було тоді, коли протистояння між Росією і Україною не могло наснитися навіть в страшному сні. За великим рахунком, Гризлов - людина показова. В системі російської влади він вже багато років ніхто. Він член Ради Безпеки Російської Федерації, але без якоїсь формальної посади. Його немає в активному інформаційному полі вже багато років. І тут цю людину 25 грудня призначають новим уповноваженим представником Путіна в Тристоронній контактній групі. В Україні як завжди є лише два бачення цього: "зрада" або "перемога", плюс або мінус. Путін призначив довірену особу і тепер ми чекаємо активізації переговорів по "Мінську", - сказав експерт.

Євген Магда вважає, що економічна ситуація в Росії у зв'язку з санкціями та конфліктом на Донбасі змушує Путіна вести гру на загострення.

"11-го до України прилітає Гризлов. У нас зразу ж якщо і не паніка, то чергова "зрада", багато різних коментарів. Моє особисте враження - я вважаю, що Росія зробила ставку на сам приліт Гризлова. Вона усвідомлює, що є певний трикутник: Україна, Росія, та Франція і Німеччина. Позиція України зрозуміла: ми хочемо якнайшвидше завершити війну й повернути принаймні Донбас - про Крим у "Мінську" не говорять. Росія має щонайменше дві цілі - з одного боку, запхати Україні назад Донбас у максимально неприйнятному вигляді, як важіль, яким можна підважувати ситуацію в Україні, - і, з іншого боку, добитися зняття санкцій. Нафта по 30 долларів за барель - це серйозний чинник, який змушує Росію рухатися. І Росія веде гру на загострення, в неї немає іншого виходу", - пояснив він.