Зменшення уваги до Криму означає збільшення там репресій, - Рефат Чубаров

Виступ Рефата Чубарова, голови Меджлісу кримськотатарського народу, на міжнародній конференції "Мілітаризація окупованого Криму як загроза міжнародній безпеці", що відбулася 14 березня 2016 року в Києві.

"Зменшення уваги до Криму - це збільшення репресій в Криму. Більш узагальнені оцінки лідерів провідних країн - це десятки і десятки людських доль в Криму; від цього залежить, чи кидатимуть людей в тюрми. Нещодавно почалося судове засідання  - хоча про яке судове засідання можна говорити в умовах окупації Криму - спрямоване на те, щоб заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, визнавши його діяльність як екстремістську згідно законів Російської Федерації. Ми, кримські татари, наша спільнота в цілому, особливо нашої інституції, змушені час від часу не лише нагадувати, повертати кримську і кримськотатарську проблематику в порядок денний світової політики й українського політичного життя, а й змушувати наших політиків займатися також і Кримом, - наскільки це нам вдається", - мовив Рефат Чубаров. 

Дивіться повний запис трансляції конференції на UKRLIFE.TV

Організатори конференції: Майдан закордонних справ, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння, Інститут стратегічних чорноморських досліджень, Фонд Конрада Аденауера.

Медіа-партнери: UKRLIFE.TV, BlackSeaNews, Defence Express, Главком, Ділова Столиця.