Збитки від окупації Криму мали бути аргументом у газових перемовинах, - Батрин

Радник з політико-правових питань Станістав Батрин вважає, що Україна мала можливість посилити свої позиції у перемовинах з Росією, щодо ціни на газ.

«Завжди є варіанти перемовин, більше того можна було посилити позиції в перемовинах конкретними фактами і втратами, яких зазнала Україна. Чому на столі перемовин не було звіту української сторони про трильйони завданих збитків Російською Федерацією Україні.

Якщо б ці документи лежали, то ми змогли б вийти на наших умовах у цих перемовинах. Це політичні перемовини і на цьому столі можуть лежати великі аргументи, проте ми цього, нажаль, не зробили. Ми мали можливість посилити перемовини, але українська влада сьогодні вирішили діяти за власним ключем. Вона не підключала серйозних фахівців міжнародного значення до цих перемовин.

Аргументи в України були, у нас було достатньо часу, щоб підготуватися належним чином до перемовин.  За газ Україна не заплатила з квітня по червень, винятково тому, що Росія вдерлася на територію України і викрала державне майно – це є форс-мажорними обставинами. Чому про це не говорили на перемовинах?», - підкреслив Батрин.

Повне інтерв’ю Станіслава Батрина дивіться на UKRLIFE.TV.