Завдяки теперішній владі Янукович з прибічниками втекли з України, - Батрин

Юрист та експерт з газових питань Станіслав Батрин вважає, що зараз важливо почати кримінальне розслідування за фактом втечі Віктора Януковича й інших посадових осіб, та визначити людей, які у цьому винні. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«З 22 лютого Наливайченко, Аваков і Махницький були призначені на відповідальні посади в Парламенті. З цього моменту вони мали можливість вершити справедливість. Про те, що Янукович перебуває за кордоном, із сотнями своїх прибічників, ми дізнались 27 лютого. З 22 по 27 лютого він встиг побувати по всій Україні і перетнути кордон. Десятки, а то й сотні високопосадовців залишили країну. Дуже важливо почати кримінальне розслідування та визначити, яким чином і яка вища посадова особа винна в тому, що всі ці особи втекли з України.

Вони тікали не тільки в період з 22 – 27 лютого. Вони тікали протягом всього 2014 року і робили це дуже спокійно. Це сталося тому, що по більшості посадових осіб постанови про затримання були винесені у квітні – травні цього року.

Влада звинувачує громаду в негуманних діях, коли ті люструють сміттєвими баками. Проте це той край, на який сьогодні йде суспільство за те, що влада 9 місяців валяє дурня і не робить свою роботу. Саме завдяки теперішній владі посадові особи втекли з України.

Як можна впродовж 9 місяців шукати активи, які були вкрадені попередньою владою? Вони тільки в серпні цього року підписали договір із Базельським інститутом, щодо пошуку цих активів», - розповів Батрин.

Окрім цього юрист наголосив, що Бельгія зголосилася допомогти Україні з розслідуванням різних справ. За словами Батрина, Україні просто треба звернутися з відповідними заявами. Експерт зазначив, що нині Україні потрібен Генеральний прокурор – герой, який зможе пожертвувати всім і навіть життям, заради своєї країни.