Законодавчі ініціативи «Народного фронту» гірші, ніж «диктаторські закони» 16 січня, - Чемерис

Партія «Народний фронт» ініціює законопроекти, які обмежують свободу зібрань та свободу слова в Україні. Закони спрямовані на те, щоб кримінально переслідувати учасників протестних мітингів

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів український правозахисник, політичний та громадський діяч, член правління громадської організації Інститут «Республіка» Володимир Чемерис.

«Явище проплачених мітингів існує, але треба пам’ятати, що крім проплачених мітингів є й адміністративно мотивовані, це тоді коли представники влади – міністри, голови обласних та районних адміністрацій, а також мери міст примушують працівників бюджетних сфер ходити на мітинги. Це роблять для підтримки існуючої влади. Так організовували «Антимайдан» за часів Віктора Януковича, це явище також існує і воно безсумнівно негативне.

Зараз з’явилась ініціатива члена колегії МВС народного депутат наближеного до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, представника партії «Народний фронт», про те що треба за проплачені мітинги запроваджувати кримінальну відповідальність. Проте про адміністративно мотивовані мітинги мова не йде, тому що ми знаємо багато випадків, коли представники того самого «Народного фронту» організовували такі мітинги, такі ж мітинги організовує і «Блок Петра Порошенка».

Останнім часом «Народний фронт» фонтанує усілякими законодавчими ініціативами, які обмежують свободу зібрань та свободу слова. Якби такі законодавчі ініціативи з’явились за часів Януковича, то було б всенародне обурення. Всі правозахисники та громадські активісти говорили б, що ці закони призводять до обмеження прав людини.

Зараз те, що пропонує «Народний фронт» набагато гірше, ніж ті закони, які були прийняті 16 січня. Ці законодавчі ініціативи від «Народного фронту» і «Блоку Петра Порошенка» спрямовані на те, щоб не дати можливість інакодумцям, якимось чином проводити мітинги. Ініціатива Антона Геращенка спрямована на те, щоб обмежити можливість проводити протестні акції. 

На адміністративно організовані мітинги будуть закривати очі, а на протестні - ні. Це все спрямоване на те, щоб кримінально переслідувати учасників протестних мітингів», - зауважив він.

Дивіться інтерв’ю с Володимиром Чемерисом в ефірі UKRLIFE.TV.