Закон про особливий статус Донбасу - поступка Путіну, - Головатий

Екс-міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що підписання Закону про особливий статус Донбасу та відтермінування угоди про зону вільної торгівлі з ЄС є здачею Донбасу та поступками Володимиру Путіну. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

 

«Звичайно, всім зрозуміло, що ці всі речі не що інше, як поступки Путіну. Закони 16 вересня були прийняті для відбілювання Путіна, аби Європа зменшила санкції, мовляв, дивіться який хороший Путін і все вже налагоджується. Спікер польського парламенту Радослав Сікорський дуже чітко сказав, що влада в Києві та Європейський Союз піддалися аргументу сили Москви. Вочевидь, що Київ себе не захищає. Хіба можна себе захистити здавшись?

 

Виходить, що дії та рішення української влади є не захистом, а здачею. Хіба це не є допомогою Путіну, аби санкції були меншими, а у світі не було війни? Це дуже серйозне питання, наскільки українська влада підіграє Путіну та робить кроки для задоволення його інтересів», - зазначив Головатий.

 

Він переконаний, що конфлікту між Росією та Україною не буде кінця, допоки Володимира Путіна не існуватиме фізично, або політично.

 

Також С.Головатий прокоментував прийнятий 16 вересня закон про «особливий статус Донбасу» зазначивши, що проголосувати за нього народних депутатів змусив Президент України Петро Порошенко.

 

«Коли голосували за закон, в Верховну Раду приїхав Петро Порошенко, зібрав лідерів фракцій і стукнув кулаком по столу, як колись це робив Леонід Кучма чи матюком, як робив Віктор Янукович, практично примусив деякі фракції голосувати за цей закон.

 

За нього проголосували комуністи, регіонали та колишні регіонали, а також депутати, які належать до того списку, який на вибори веде Порошенко», - зауважив експерт.

 

Окрім цього Головатий наголошує, що закон «про особливий статус Донбасу» суперечить мінімум 10 статтям Конституції України.

 

«Закон неконституційний і за змістом, і за процедурою ухвалення», - додав він.