За події в Донбасі відповідальна вся українська еліта, - Магда

Політичний експерт та історик Євген Магда переконаний, що вся українська еліта несе відповідальність за події, які відбуваються на сході України. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

 

"Вся українська еліта відповідальна за події, які відбуваються на Донбасі, тому що Україна не була реформована. На початку 90-х років ПВП України на душу населення був вищий, ніж у Польщі. Замість того, аби реформувати країну, у нас шукали можливість збереження соціальної стабільності. Ми показали Росії, що ми слабкі, а за правління Віктора Януковича були визначені напрями головних ударів: Крим, Донбас та силові структури.

 

Це те, без чого ми можемо бути тільки об'єктом споживання, а не суб'єктом боротьби за власне місце. І ця слабкість є очевидною для Росії. Україні немає іншого виходу, як боротися за свою суб'єктність. Якщо Україна не буде намагатися довести, що вона гідна бути на міжнародній арені, нас швидко з'їдять", - підкреслив експерт.

 

Також Є.Магда зазначив, що Україна наразі не в змозі диктувати свої умови Росії.

 

"Україна не має об'єктивних підстав диктувати Росії свої умови, адже підтримка Заходу недостатня і більше моральна. Наша роль "Солом'яного бичка", в якому Росія в'язне. Путін напевно і сам не очікував, що зав'язне настільки, він очікував швидкого бліцкрігу", - додав він.