Влада сама не знає, скільки витратила на правозахисну реформу, - Григорій Мамка

Заслужений юрист України Григорій Мамка в ефірі UKRLIFE.TV прокоментував судову та правозахисну реформи в Україні. На його думку, реформу правозахисної системи в Україні не можна вважати завершеною, а обсяги державних витрат на цю реформу достеменно невідомі.

"Всі кажуть: нам необхідно 200 млн... 50 млн... для закінчення правозахисної реформи. Тут є два питання: дайте план реформи - для того, щоби хтось кудись рухався, треба визначити ролі, розписати виконавців, щоб була відповідальність. Друге питання - а скільки ми вже витратили на цю реформу? Це ключове питання, про яке мовчать усі. Ніхто вам цього не скаже - ні з бюджету, ні з фонду, ні з пожертвувань, залучення інвестиційних коштів. Я думаю, влада вже й сама не розбереться, скільки вона вкинула грошей у цю реформу", - вважає Григорій Мамка.

Гість студії зазначив, що дуже часто плутають Національну поліцію з правоохоронною системою в цілому.

"Дуже багато експертів плутають і називають правоохоронною системою один орган. До правоохоронної системи входять СБУ, ГПУ, Національна поліція, Міністерство внутрішніх справ, Державна фіскальна служба..."

Інші моменти цього інтерв'ю:

1:00 - з правозахисною реформою за три роки так нічого й не вийшло;
13:42 - влада вже й сама не розбереться, скільки вона витратила на правозахисну реформу;
15:45 - про конвертаційні центри та антикорупційну боротьбу;
24:16 - судова реформа в Україні не відбулася;
29:30 - в деяких райцентрах не залишилося жодного судді;
35:28 - чому влада не спілкується з людьми.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!