Влада повинна притягнути до відповідальності причетних до сепаратизму на Донбасі, - Маляр

Українська влада повинна притягти до відповідальності всіх, хто були причетні до сепаратизму на Донбасі, тому що зараз там працюють в державних установах ті самі люди, які працювали і за української влади.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповіла правозахисник, юрист-криміналіст Ганна Маляр.

«Є хибна думка, що якщо на Донбасі сформується псевдодержава, то вона зруйнується дуже швидко, тому що там нікому буде виконувати державні функції. Насправді це не так, тому що всі державні функції виконують колишні громадяни України, які залишилися на тих самих посадах.

На окупованих територіях залишилися ті самі ЖЕКи, суди, прокуратура та міліція. Там працюють ті самі люди, тому для місцевих жителів немає ніякої різниці, тому що на державних місцях вони бачать тих самих людей, які працювали за часів України.

Українська влада на такі події ніяк не реагує і через це можуть бути наслідки. Є люди, які роблять це свідомо, а є ті які готові підкорятися будь-якій владі, яка буде на їх території. Щоб цього запобігти українська влада повинна була за цей рік притягнути до відповідальності всіх, хто якось причетний на посягання на територіальну цілісність України.

В іншому разі це сигнал для людей, що якщо вони і підуть на бік сепаратистів, то з ними нічого не буде. Всі вироки з цих справ малювалися наче під «копірку», причетним до сепаратизму давали 3 – 5 років  позбавлення волі, але всі вони були випущені на волю», - зауважила вона.

Дивіться інтерв’ю з Ганною Маляр в ефірі UKRLIFE.TV.