В Україні повинні бути добровольці, але не добровольчі батальйони, - Березюк

Люди зі зброєю, які нікому не підпорядковуються, можуть створювати проблеми для держави, тому в Україні не повинно бути добровольчих батальйонів.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів голова громадської організації «Українське юридичне товариство», адвокат, громадський діяч, правозахисник Олег Березюк.

З самого початку батальйони були створені на базі внутрішніх військ і перейменовані у Національну гвардію. В ці батальйони записалися люди які були на Майдані та протестували проти режиму Януковича, вони добровільно вирішили у складі Національної гвардії захищати Україну.

Потім з’явилися окремі добровольчі батальйони, але вони з одного боку створювалися для того щоб захищати батьківщину, з іншого вони не захотіли підпорядковуватися командуванню і це є дуже великою проблемою.

Я переконаний, що в Україні повинні бути добровольці, але не повинно бути жодного добровольчого батальйону. Якщо озброєні люди нікому не підпорядковуються, то рано чи пізно вони можуть створювати проблеми для держави», - зауважив він.

Дивіться інтерв’ю з Олегом Березюком в ефірі UKRLIFE.TV.