В США триває дискусія щодо історичної пам'яті Громадянської війни, - Олексій Гарань

Політолог Олексій Гарань розповів про свій візит до США та про дискусію, яка триває там стосовно історичної пам'яті Громадянської війни 1861-1865 років.

"Я вже сказав, що існують пам'ятники конфедератам - тобто тим людям, що воювали за збереження рабства. Я подумав: ого, яка толерантність - це була трагічна сторінка американської історії, але вони це зберігають. А потім я дивився новини CNN, читав про це: виявляється, є рух у Новому Орлеані, тобто, теж на Півдні, за якого ці пам'ятники конфедератам усуваються - пам'ятники їхнім лідерам, таким, як, скажімо, генерал Лі, який сам особисто був проти рабства, але оскільки жив на Півдні, підкорився волі й очолив армію і воював за збереження рабства. Ось зараз відбувається дискусія з цього всього", - сказав експерт.

Дивіться повне інтерв'ю: Якими є реальні сценарії для України на Донбасі? - Олексій Гарань

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, VK, Twitter або Google+!