Уряд України не демонструє достатньої волі у подоланні корупції, - Єва Джолі

Уряд України за рік роботи не продемонстрував достатньої волі та бажання боротися з корупцією в країні.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповіла депутат Європейського парламенту, кандидат у президенти Франції на виборах 2012 року Єва Джолі.

"Люди повинні знати про випадки корупції, а журналісти повині писати про ці випадки, виявляти і доносити їх громаді. Але людям недостатньо, коли ці випадки просто викладаються на стіл.

Питання полягає у тому, аби ці справи були передані до суду для подальшого розслідування. Без цього у громадськості не буде довіри до того, що відбуваються якісь дії.

Нинішній уряд діє більше року, але досі не можна сказати відверто, що є ознаки політичної волі, яка б дозволила збільшити кількість випадків успішного розслідування справ у зв'зку з корупцією.

Кількість тих, хто був засуджений за корупцію, досі не збільшилася. Це великий знак для прокуратури, тому що це також їх відповідальність", - сказала вона.

В обговоренні теми також взяли участь Голова Робочої групи Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (OECР) з протидії хабарництву у міжнародних комерційних операціях Драго Кос та член експертної групи Проекту USAID, професор Північно-Східного університету в Бостоні, консультант спеціалізованих органів ООН з питань протидії корупції Нікос Пассас.

Драго Кос, Єва Джолі, та Нікос Пассас є членами міжнародної групи експертів з питань протидії корупції  Проекту USAID «Впевнений бізнес — заможна громада». Група експертів надає пряму технічну та консультаційну допомогу державним органам України для ефективного застосування антикорупційних реформ.

Повне інтерв'ю дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.