Українці не вірять в те, що політична еліта відстоює національні інтереси, - Валентин Гладких

Політолог Валентин Гладких в ефірі UKRLIFE.TV прокоментував останні резонансні події українського життя: заборону російських соціальних мереж та інших електронних продуктів, отримання Україною безвізу з ЄС, перспективу введеня візового режиму з Росією, декомунізацію в Україні, проблему відносин України з "ЛДНР", земельну реформу, роль олігархів в економічних процесах країни тощо.

Валентин Гладких зауважив, що важливою проблемою в сучасній Україні є те, що широкі маси населення не довіряють владній еліті.

«Українська еліта є типовою постколоніальною елітою. Їй в принципі начхати, чиє ярмо вдягнути собі на шию – за умови, що той, хто вдягатиме їм ярмо, гарантує право визискувати цю територію і цей народ. Це є величезна загроза для України, на мій погляд. Проблема полягає в тому, що на сьогоднішній день українське суспільство і українці насправді не вірять в те, що українська політична еліта якимось чином зацікавлена у відстоюванні національних інтересів українського народу і держави. І тому ми дуже болісно реагуємо на угоди з МВФ, оскільки вважаємо це зрадою і тим, що українська еліта поступається якимись національними інтересами заради власних інтересів. Більше того, такі припущення не є безпідставними», - мовив експерт.

Усі теми інтерв'ю:

1:10 - заборона російських соцмереж в Україні;
13:37 - візовий режим України з РФ;
17:01 – про візову лібералізацію;
23:50 – ЄС і СРСР;
29:01 – про 9 травня в Україні;
34:06 – декомунізація в Україні;
41:10 – про підозри української прокуратури до Сталіну та Берії;
44:29 – про ДНР/ЛНР як террористичні організації;
55:19 – проблема не в НАТО і не в ЄС, а в тому, яким ми бачимо майбутнє Донбасу;
1:00:00 – Українці не вірять в те, що політична еліта відстоює національні інтереси.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, VK, Twitter або Google+!