Українська влада втрачає монополію на насильство, - Марія Гур'єва, Amnesty International Ukraine

Гостя UkrLife.TV - правозахисниця, прес-секретар Amnesty International Ukraine Марія Гур'єва. Вона розповіла про нещодавні дослідження з діяльності радикальних угруповань в Україні, про існування секретних тюрем і про тиск на органи громадянського суспільства з боку влади.

"Для нас особливим, знаковим моментом стали Марші за права жінок 8 березня. Різного плану напади відбувалися і раніше: наприклад, Марш рівності ставав постійною мішенню... Але те, що відбувалося 8 березня і в подальші дні просто вразило своїм масштабом і викрило на поверхню той факт, що українська влада без перебільшень починає втрачати монополію на насильство. В Україні з'являються угруповання, які відчувають у собі силу і безкарність, право нападати на людей, чиї погляди їм здаються неправильними, або просто роблять те, що роблять, лише тому, що вони це можуть", - мовила Марія Гур'єва.

0:56 - в Україні діють певні угрупування, які прикриваючись націоналізмом нападають на людей;
5:45 - як на подібне насильство реагує поліція;
11:00 - схеми фінансування таких організацій непрозорі;
13:10 - секретні тюрми в Україні: чим вони є та де знаходяться;
20:50 - новий закон про АТО;
22:40 - тиск на громадянське суспільство дуже відчутний;
23:30 - нове декларування зупиняє роботу громадських організацій;
27:30 - українська влада показує бажання змусити всіх замовчати і отримати свободу дій без громадянського суспільства.

Інтерв'ю провела ведуча Ukrlife.TV Людмила Немиря.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTubeFacebookTwitter или Google+!