Україні треба постійно чекати ескалації конфлікту на Донбасі, - Таран

У президента Росії Володимира Путіна окрім армії більше немає можливостей для дестабілізації ситуації в Україні, тому потрібно бути готовими до постійної ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог Сергій Таран.

«Україні постійно потрібно чекати ескалації конфлікту на Донбасі. Поки Путін сидить у Кремлі, треба забути про те, що мир може настати. Нам треба укріплювати армію, реформувати країну і бути постійно готовими до того, що буде ескалація.

Ми повинні розуміти, що у Путіна окрім армії, немає більше можливостей, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні, у нього більше нічим впливати на ситуацію в Україні, окрім загострення конфлікту на Донбасі, тому він буде це постійно робити.

Наразі у Путіна немає окремих лобістів, окрім деяких депутатів у Верховній Раді, які не мають особливого політичного впливу. У нього немає лобістів в уряді та підтримки в українському суспільстві.

Нам потрібно навчитися жити в умовах конфлікту, так як живе Ізраїль і як дуже довго жила Туреччина. Коли ми навчимося так жити, тоді і небезпека загострення ситуації на Сході буде не такою небезпечною. В такому разі, в Росії зрозуміють, що на українців цей конфлікти немає ніякого впливу і відповідно немає чого провокувати.

Постійна готовність до загострення конфлікту, це і є той інструмент, який нарешті зупинить агресію Росії», - зауважив він.

Дивіться інтерв’ю з Сергієм Тараном в ефірі UKRLIFE.TV.