Україна - це шахова дошка, на якій грають великі гравці, - Євген Магда

Політичний експерт та журналіст Євген Магда в своєму інтерв'ю каналу Ukrlife.TV прокоментував прийняття законів про деокупацію та реінтеграцію Донбасу, а також представив свою книгу "Шостий. Спогади про майбутнє". Окремий акцент в інтерв'ю було зроблено на проблемі суб'єктності України та необхідності чітко викристалізувати національні інтереси.

"Без нарощування суб'єктності ми будемо кожну таку зустріч (Волкера та Суркова, прим. ред.) сприймати дуже важко... Ми сьогодні є своєрідною шахівницею. Це наша провина, провина наших керівників, що вони не зробили чогось, щоб ми були б хоча людиною, яка заводить шаховий годинник. Ми - шахівниця. Шахівниця - Сирія. Шахівниця - Курдистан... Нам треба використовувати час, а часу може бути достатньо довго, щоб ми хоча б годинничок підносили чи заводили. Треба змінювати нашу якість, а змінювати нашу якість ми можемо лише шляхом кристалізації національних інтересів", - заявив Євген Магда.

Перемикайте теми інтерв'ю:
00:35 – Книга Євгена Магди «Шостий. Спогади про майбутнє»
4:50 – Нові закони про Донбас
17:00 – Що є стратегією України?
22:55 – Мінські домовленості – це гальванізований живий труп
33:55 – Прогноз Євгена Магди

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Підписуйся на нас в FacebookVKGoogle+ або Twitter!