Україна й досі не призначила послів у ключових країнах, - Бала

Посли і Міністр закордонних справ, мають бути головними промоутерами України за кордоном, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«В Україні є три ключові особи, які від імені держави, можуть підписувати документи – це Президент, Голова уряду і Міністр закордонних справ. Зараз Міністра закордонних справ ми взагалі не бачимо і це не нормально. Він зараз має бути дуже публічним, має бути нашим головним промутером за кордоном, як і посли. Вони мають бути найпопулярнішими людьми в тих країнах в яких вони знаходяться, та брати участь в популярних ток-шоу, щоб розповідати міжнародній спільноті, що тут відбувається.

У ключових країнах й досі немає послів України. У нас немає посла у Франції, Німеччині, Великій Британії та інших ключових країнах. У нас є люди, які мають великий досвід – Володимир Огризко, Борис Тарасюк, Костянтин Грищенко. Нам треба брати не тих, хто належить до тієї, чи іншої партії, а спеціалістів, які мають певні контакти, щоб вони могли бути послами України», - зауважив Бала.

Також Віталій Бала зазначив, що Україні потрібно повернутися до класичної форми парламентсько-президентського устрою.