Учасника АТО Віталія Марківа затримали в Італії задля дискредитації України, - Олег Березюк, Євген Пташник

В студії UKRLIFE.TV - Євген Пташник (екс-командир батальйона "Айдар", підполковник ЗСУ в запасі), Олег Березюк (колишній радник Голови Служби зовнішньої розвідки, голова Українського юридичного товариства). Вони детально розповіли про обставини рейдерської атаки в селі Бережинка Кіровоградської області, про затримання Віталія Марківа в Італії та перспективи справи проти нього, а також про інші кримінальні провадження проти українських військових.

"Справа Віталія Марківа мені нагадує справу Альфреда Дрейфуса... Комусь дуже хочеться дискредитувати українців у очах міжнародної спільноти. Згідно з нормами міжнародного права розслідування на території чужої країни не може проводити правоохоронний орган іншої країни. Наприклад, правоохоронний орган Італії не може проводити розслідування кримінального злочину на території України, точно так само, як правоохоронний орган України не може розслідувати злочин, який відбувся на території Італії. Діє принцип місця вчинення злочину... Італія мала б звернутися до України й запросити українські правоохоронні органи в співпраці розслідувати цю справу. Неможливо розслідувати те, що відбулося в Україні, в Італії... ", - почав пояснювати Олег Березюк.

Докладніше про ці, та інші деталі у справі Марківа ви дізнаєтеся на 20-й хвилині цього відео.

Інші теми інтерв'ю:

12:50 - події в Бережинці має розслідувати прокуратура;
15:40 - справи проти "Айдара", а також справа Юрія Старова;
20:15 - справа Альфреда Дрейфуса повторюється у справі Віталія Марківа;
26:30 - самогубства серед учасників АТО і пост-травматичний синдром;
33:40 - звичайну війну називають гібридною.

Дивіться також ексклюзивне інтерв'ю з Юрієм Старовим для UKRLIFE.TV, яке той дав одразу ж після звільнення.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, VK, Twitter або Google+!