У законах про реінтеграцію Донбасу прихований згубний порядок дій із Мінських угод, - Анна Маляр

Юристка та кримінолог Анна Маляр прокоментувала в ефірі UKRLIFE.TV новий закон про реінтеграцію Донбасу. Вона зауважила, що цей закон не дає чіткого розуміння стратегії держави щодо деокупації та реінтеграції регіону.

"Можливо, це із метою реклами, політичного піару вжито слово "реінтеграція": бо воно якось приємне для нашого вуха... Але першим етапом повинна бути деокупація - спочатку ці території потрібно повернути. Для мене як для громадянки України не зрозуміло, яка стратегія моєї держави по деокупації цих територій - частини Луганської і Донецької областей - і я про це нічого не знайшла в законі, який прийнятий у першому читанні...", - сказала Анна Маляр.

Гостя студії наголосила на тому, що той порядок дій, який було закладено у Мінські угоди і який на її думку є згубним для України, так чи інакше відтворюється у нових законах щодо реінтеграції.

"Там [у МІнських угодах] поспіхом підписали не просто незрозумілий порядок дій, а вкрай згубний для України: спочатку проводяться вибори, а тоді території звільняються від окупанта. Зрозуміло елементарною простою людською логікою, що мусить бути навпаки... Ситуація з агресією в Україні показала, що у влади не було виходу і вона погодилася на принизливі для України Мінські угоди. З одного боку ми розуміємо, що вони були юридично нікчемними, а з іншого Україна їх виводить у пріоритетний статус і фактично вводить у законодавство. І якщо депутати хочуть зараз це від нас приховати - "ми вилучимо цей пункт і в суспільстві не буде дискусій" - то я хочу нагадати, що шановні наші депутати вже двічі голосували за імплементацію Мінських угод в українське законодавство... Коли ми зараз говоримо про президентський проект щодо реінтеграції, то навіть вилучення звідти пункту про Мінські угоди не говорить про те, що ми не імпліментували їх у наше законодавство", - сказала вона.

Перемикайте на інші моменти цього інтерв'ю:

2:05 - суперечності в законі про реінтеграцію Донбасу;
14:40 - єдиний позитив закону про Донбас;
16:10 - що закон про реінтеграцію Донбасу змінить для звичайного українця;
бойовими діями буде керувати не СБУ, а об'єднаний штаб
20:45 - законодавець показав, що може амністувати кого завгодно;
29:20 - кожна українська влада хотіла прибрати до рук суди;
35:40 - про мови національних меншин в Україні та претензії Угорщини;
46:15 - хтось хоче, щоб українська фармакологія не була сильною.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!