У влади є два роки на реформи, інакше буде новий Майдан, - Кузьо

Професор Канадського інституту українських досліджень Тарас Кузьо вважає, що у Президента і Прем’єр-міністра України є два роки на реформи та реальну боротьбу з корупцією.

«Бізнесова і полична еліта України майже 20 років говорить про реформи, що вони воюють проти корупції та інтеграцію в Європу але робить для цього дуже мало. У Петра Порошенко та Арсенія Яценюка є приблизно два роки, не більше. Це не мало, але цього року вони дуже мало зробили, хоча могли.

Найбільший скепсис пов'язаний з тим, чи дійсно буде боротьба проти корупції в Україні на найвищому рівні. Тут потрібно, щоб посадили декількох людей. Україна стала банкротом, але ніхто не сидить в тюрмі.

Якщо не будуть зроблені глибокі реформи і реальної боротьби проти корупції, думаю, що за два роки можна очікувати новий Майдан», - зауважив Кузьо.

Окрім цього політолог вважає, що немає великої довіри до Віталія Яреми, якого Порошенко поставив головним прокурором України. За словами Кузьо, це не та людина, яка буде воювати проти корупції.