У Путіна немає іншого виходу, ніж ескалація конфлікту на Донбасі, - Таран

Президент Росії Володимир Путін використовує Україну, як плацдарм для демонстрації своєї сили світові. Росії більше нічого запропонувати міжнародній спільноті, окрім армії.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог Сергій Таран.

«У Путіна немає іншого виходу, ніж продовжувати ескалацію конфлікту. Політично він поставлений в умови, коли єдиним інструментом для нього залишилася армія. Росії немає чого показати світові - немає потужної економіки, технологій, а також фінансів, які можна інвестувати в інші країни і впливати на них.

У Росії немає потужної культури, яка б розповсюджувалася по світу і нав’язувала російський спосіб життя, як це роблять США, показуючи світові американську мрію і американський спосіб життя. Всього цього у Путіна немає, все що в нього залишилось - це армія, його єдиний інструмент зовнішньої політики – це демонстрування своєї сили

Саме через це, він літає літаками поряд з Норвегією. Путін раптово буде показувати, що в нього є ядерний флот та підводні човни. Він буде демонструвати свою силу, а Україна - це плацдарм для цієї демонстрації.

Поки Путін буде при владі, буде постійний конфлікт і нам потрібно це сприймати, як даність не нервувати, робити реформи та модернізувати армію. Багато країн у світі живуть у таких умовах. Для нас гарна новина те, що це ненадовго, коли Путін піде, наступний президент Росії буде змінювати зовнішню політику Росії.

Україні потрібно змиритися з тим, що поки Путін при владі буде постійна ескалація конфлікту, тому що в нього нічого крім армії більш не немає. Далі будуть провокації, це небезпечно, але час працює проти Путіна. Будь-який день відносного мира, це шанс України зміцнити армію», - зауважив він.

Дивіться інтерв’ю з Сергієм Тараном в ефірі UKRLIFE.TV.