Там, де ОБСЄ, там завжди заморожений конфлікт, - Яременко

Місія ОБСЄ не допоможе Україні вирішити ситуація на Донбасі. Так вважає голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«Політика нашого Президента є абсолютно неправильною, він намагався зробити ОБСЄ одним з інструментів вирішення конфлікту на сході України. Це нереалістично і неможливо, цього ніколи не буде.

ОБСЄ – це міжнародна організація, в яку входить 57 країн в тому числі і Росія. Поки ми не оголосили, що ми знаходимося в стані війни з Росією, вона не є учасником конфлікту в Україні. Тому вона не є стороною нейтральною і її представники можуть входити до місії ОБСЄ на території нашої країни.

Не можна вважати ОБСЄ організацією, яка прийшла нам допомогти. ОБСЄ не для того, щоб воювати на нашій стороні і вирішувати конфлікт на нашу користь, функції ОБСЄ бути об’єктивним спостерігачем. Максимум, що може досягти ОБСЄ - це певну деескалацію конфлікту, проте в Україні це не працює.

В нашій країні ОБСЄ працює на замороження конфлікту. Сторони розійдуться і створиться якась стабільність без стрілянини, танків та іншого. Жоден конфлікт у світі не був вирішений за допомогою ОБСЄ», - зазначив Яременко.

За словами експерта, місія ОБСЄ зобов’язана бути об’єктивною і інформувати світове товариство про ті речі, які реально відбуваються і викладати тільки факти.  На думку Яременка, Україна повинна реагувати на будь-які офіційні заяви ОБСЄ.

Дивіться повне інтерв’ю: Хто займається зовнішньою політикою в Україні?