Що принесуть закони про реінтеграцію Донбасу: війну, мир, перемовини? – Сергій Таран

У гостях UKRLIFE.TV - політолог Сергій Таран. Він в деталях розповів про те, що принесуть Україні нові закони про реінтеграцію Донбасу.

За словами Сергія Тарана, в законопроекті про реінтеграцію Донбасу влада ставить за мету утримання санкцій проти Росії та водночас мобілізувати українське суспільство на стримування агресії.

"Звичайно, дуже багато законопроектів ми намагаємося корелювати з тими стандартами, які є на Заході. Безпековий законопроект, який визначає долю війни і миру, так само треба погоджувати з нашими партнерами. Якщо ми цього не хочемо робити, то є лише один шлях: оголосити війну, мобілізувати суспільство і йти з війною проти Росії без підтримки Заходу. Це теж варіант, особисто я вважаю, що він не найгірший. Але в суспільстві так, напевне, не всі вважають. Якщо ми завтра оголосимо воєнний стан, то багато хто в суспільстві цього не підтримає. А влада має відображати те, що думає суспільство. От вона знаходить такий варіант, який дозволяв би, по-перше, тримати санкції проти Росії та, по-друге, мобілізувати українське суспільство на стримування агресії. Тому ми маємо в цьому законопроекті і війну, і альтернативу - мир", - мовив Сергій Таран.

Інші теми інтерв'ю:

6:10 - альтернатива прийняття закону про реінтеграцію;
23:30 - законопроект буде закладати основи нової логіки, яка буде певним чином відображати логіку гібридної війни;
31:00 - миротворці - це ознака того, що українська дипломатія сильна;
36:34 - як ув'язується новий закон про реінтеграцію з Мінськими домовленостями?
41:20 - повноваження Президента у законі про реінтеграцію
43:30 - два положення про повернення Донбасу;
46:00 - вибухи у Калинівці й надання летальної зброї для України;
49:36 - три висновки, які випливають із вибухів у Калинівці.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate 

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!