Саакашвілі призначили заради підняття рейтингів Президента та Прем’єра, - Матвієнко

Екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі призначили головою Одеської ОДА для того, щоб підняти низькі рейтинги президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог Костянтин Матвієнко.

«Призначення Саакашвілі – це неймовірна дурниця. Я так розумію, що політтехногологи, які радили це зробити, орієнтувались на те, що в Україні Саакашвілі поважають. Рейтинги Президента та Прем’єр-міністра падають, тому і було вирішено використати призначення Саакашвілі для їх підняття, але це хибна стратегія.

По-перше – не факт, що Саакашвілі дуже поважають в Україні, а по-друге – очевидно, що не зовсім правильно використовувати людину, яка була президентом іншої країни, там де у неї немає довіри серед населення.

Далі буде ще гірше, тому що його призначили у момент трансформації повноважень місцевого самоврядування та територіальної організації влади. У нього наразі невизначені повноваження голови адміністрації області.

Він просто не розуміє місцевої специфіки, тому у Саакашвілі немає жодного шансу навести порядок в Одеському регіоні, це - неможливо і його чекає фіаско. Призначення Саакашвілі - це просто тупий та примітивний спосіб підняти рейтинги», - зауважив він.

Дивіться інтерв’ю з Костянтином Матвієнко в ефірі UKRLIFE.TV.