Росія сама стане жертвою терору, який породила, - Димов

Росія створила на сході України терористичний анклав та терористів, з якими їй самій доведеться стикнутися у майбутньому.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог, філософ Валерій Димов.

"Не буду говорити, що за терористичними актами у Франції стоїть Росія, але антизахідна та антиамериканська риторики та терор проти західних цінностей мають дуже схожі риси.

Терор існує не тому, що хтось є терористом, а він підживлюється завжди фундаментальними цінностями. Хтось вважає, що люди посягають на святе і їх можна за це вбити. В цьому проблема терору і він перетворюється у тероризм.

Терор породжує терористів. Можливо перші ополченці на Донбасі вірили, що "ЛНР" та "ДНР" можуть бути вільними республіками, що в них буде свій уряд близький, а не десь у Києві...Але він породжує "Моторол", і правитимуть там також "Мотороли".

На сході вбивають "Бетменів", тому що вони нічого не вміють, окрім як воювати. Ці процеси стоять на порядку денному і ми говорили, що вони стикнуться з тим, що породили.

Вони посіяли вітер, а пожнуть бурю. Люди, які вміють тільки воювати за гроші, неспроможні зробити нічого конструктивного і вони звикають до легких грошей шляхом вбивства", - сказав він.

Повне інтерв'ю дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.