Росія окупувала частину України, а влада торгується за газ, - Яременко

Голова правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко переконаний, що керівництво країни вибрало невдалий час для того, аби торгуватися з Росією за ціну на газ, коли на Сході України йде війна. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

"Щоб ми не робили, яку б країну та який напрямок зовнішньої політики ми б не взяли, ми ніде не були послідовними. Ми завжди намагалися когось обхитрити і довели до того, що нам не вірять ніде, жоден з наших партнерів.

У Стамбулі, коли ми починаємо вести переговори про поставки скрапленого газу через Босфор, абсолютно переконані, що ми не збираємось цього робити, що це для нас важливо тільки, як засіб тиску на Росію, аби виторгувати ціну за газ", - сказав Яременко.

Він переконаний, що з Росією потрібно вести газові переговори тільки через суд.

"Ми збираємося воювати? У нас частина Сходу окупована, Крим відібраний, а ми торгуємося за ціну на газ, шукаємо якісь формули тимчасового контракту. Дехто абсолютно правильно робить, іде в суд і намагається створити ситуацію, коли вже ми будемо тиснути, маючи якісь аргументи.

Вони створюють підстави для нормальних переговорів з позиції сили, або з позиції рівних. А іншні просто торгуються. Ось так нас і сприймають - країну, державу і націю, яка постійно торгується", - зауважив він.