Рейтинг Путіна зростає під час агресії Росії, - Богуш

Для президента Росії Володимира Путіна дуже важливим є власний рейтинг, який за визначенням соціологічних досліджень підіймається вгору після кризових ситуацій у країні, а також під час агресії Росії в Україні.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів український політтехнолог, спеціаліст з антикризових кампаній Денис Богуш.

«Путіну дуже важливо, щоб його підтримували саме в Росії. Якщо ми подивимось на соціологічні дослідження у Росії, то побачимо, що рейтинг Путіна піднімається під час кризи та агресії в Україні.

Люди підтримують його і це дуже серйозно, тому що це нація, яка хоче ще більше знешкодити Україну і врешті знищити її.

Путіну для підняття рейтингу потрібні перемоги в Україні. Можливо буде військовий наступ на Донбас і він буде пов’язаний з 9 травня. Україні потрібно готуватися до ще більшої агресії, це очевидно», - зауважив він.

Крім цього дослідник Інституту Кеннана Катерина Смаглій розповіла, що через війну на Донбасі бізнес контакти Росії та України зазнали серйозного удару.

«Наразі на рівні міждержавних зв’язків, стосунки України і Росії є дуже важкими. Через війну на Донбасі бізнес контакти зазнали серйозного удару. Проте залишився рівень контактів між українцями та росіянами, адже родинні стосунки не можуть бути розірваними», - підкреслила вона.

Україні треба боротися з інформаційною агресією Росії контрпропагандою, зазначила журналістка Світлана Єременко.

«Звичайно дуже важко виграти у Росії, яка вкладає у пропаганду мільярди нафто-доларів, тим більше, що інформаційна агресія проти України готувалася роками. Проте Україні вкрай необхідна контрпропаганда», - вважає вона.

Дивіться інтерв’ю з Денисом Богушем, Катериною Смаглій та Світланою Єременко в ефірі UKRLIFE.TV.