Путін не поверне Крим до кінця свого життя, - Тарас Кузьо

Анексія Криму означала те, що українські владні сили в Криму фактично зрадили Україну й перейшли на бік Росії.

Таку точку зору в прямому ефірі UKRLIFE.TV висловив Тарас Кузьо - науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при Університеті Джонса Гопкінса.

"В історії людства ніколи не відбувалося таке, що мало місце в Криму: це була повна державна зрада зі сторони СБУ, прокуратури, міліції, найбільшої політичної сили в Кримскому парламенті - Партії Регіонів. Вони зрадили Україну й фактично повністю перейшли на сторону Росії", - вважає політолог.

На думку Тараса Кузьо, Крим залишатиметься під владою Путіна доти, доки Путін залишатиметься Президентом. Тобто, він буде утримувати Крим до кінця свого життя.

"Крим перебуватиме поки що в тому статусі, в якому він зараз є. І для Заходу тут є певний парадокс: доки буде Крим окуповано, Захід не може знімати санкції - бо інакше він визнає окупацію. Це означає, що санкції будуть ще дуже довго. Адже я сумніваюся, що доки Путін є Президентом (а він буде ним доти, доки сам буде живий), він захоче "позбутися" Криму. Якщо завтра Путін раптом скаже, що Крим повернеться до України, то це буде означати кінець його життя", - сказав він.

Дивіться повне інтерв'ю: "План Б" для України, - Тарас Кузьо