Путін нагадує щура, якого загнали у кут, - Магда

Політолог Євген Магда вважає, що Володимир Путін має образ великого диктатора, проте веде себе, як щур загнаний у кут.

Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«Путін нагадує щура, якого загнали у кут, і як пишуть біологи у таких випадках щур найбільше готовий атакувати. В своїй промові Путін сказав речі, які цілком в його логіці, що на Росію тиснуть, але вона не буде здаватися, армія Росії ввічлива, але потужна. Путін живе в якомусь своєму світі і йому там цілком комфортно.

Він не міг говорити по іншому, протягом останнього року Путін настільки накручує ситуацію, що йде в гору по спіралі. Можливо він і хоче повернутися назад, але не може. В нього образ великого диктатора, а людина з такою логікою не може сказати, що вона не права.

У Путіна ще достатньо ресурсів. В нього ще є кілька сотень мільярдів доларів золотовалютних резервів. Навіть, якщо зараз ціна нафти впаде до 10 доларів за барель, то він буде витрачати золотовалютний запас. Проте чим більше він буде його витрачати, тим скоріше росіяни все зрозуміють. За цим всім повинні спостерігати не політичні аналітики, а психіатри», - зазначив Магда.

Також Магда підкреслив, що санкції проти Росії діють перш за все не на пересічних людей, а на тих, які наближені до Путіна. Вони за словами експерта, вже відчувають певні проблеми зі своєю закордонною власністю.