Путін боїться, що Україна відмовиться від Донбасу, - Потєхін

Президент Росії Володимир Путін боїться, що Україна відмовиться від Донбасу, тому українській владі необхідно зайнятися політичним шантажем та створити загрозу відмови від окупованих територій Сходу.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів історик та дипломат Олександр Потєхін.

«Українська влада не вміє грати у політичні ігри. На сьогодні найбільше чого боїться Путін – це того, що Україна відмовиться від Донбасу. Я не закликаю до того, щоб Донбас відділився, проте треба створити реальну загрозу такого рішення української влади.

Державний кордон між окупованими територіями та Україною означає те, що Україна відмовилась від цих територій, його треба встановити і не вести ні с ким ніяких переговорів. Саме так потрібно діяти українській владі.

Україна повинна створити загрозу, що окуповані території не повернуться до її складу. Нехай світове суспільство нас вмовляє прийняти ці території назад, це не повинно бути нашою ініціативою, це справа Заходу та Росії.

Наразі склалася така ситуація, що Україна всім винна, а їй ніхто і нічого. Зараз українській владі треба діяти, а не обіцяти. Необхідно діяти більше самостійно, тому що поважають тільки тих, хто сам може за себе постояти.

Наразі необхідно займатися політичним шантажем, тому що ним займаються всі країни світу, якщо їм необхідно вирішити складні питання», - зазначив він.

Дивіться інтерв’ю з Олександром Потєхіним в ефірі UKRLIFE.TV.