Програма діяльності Кабміну шокує. Уряд не планує реформ, - Коліушко

Оприлюднена Кабінетом Міністрів України програма діяльності уряду не базується на коаліційній угоді, тому її не можна затверджувати, а потрібно допрацьовувати.

Проаналізувавши представлену програму діяльності Кабміну можна дійти висновків, що уряд не планує ніяких реформ.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"В програмі діяльності уряду більшість реформ, які задекларовані в коаліційній угоді, взагалі не згадуються. А, наприклад, слово децентралізація згадується, але потім розшифровується, що мається на увазі тільки архітектурно-будівельна інспекція. Нічого іншого там не згадується.

Створення спроможних громад, що задекларовано на 2015 рік у коаліційній угоді, в програмі діяльності вже не згадується. В програмі діяльності перелічується дуже багато конкретних законів, але водночас стратегічні речі, як внесення змін в закон про Кабінет Міністрів, внесення змін про центральний орган виконавчої влади, прийняття пакету законів щодо децентралізації, тобто нові закони про місцеве самоврядування та про місцеві державні адміністрації - все це не згадується.

Урядовці кажуть, що конституційна реформа не згадується тому що це не завдання уряду. Це правда, але принаймні уряд мав би згадати не тільки про судові реформи, але така згадка мала б бути і щодо місцевого врядування, і щодо самої виконавчої влади. Але таких згадок немає. Виходить, що уряд не планує цих реформ", - сказав Коліушко.

Він зазначив, що важливо, аби суспільство розуміло роботу уряду, тому він має бути відкритим та прозорим.

Дивіться повне інтерв'ю: Українці готові терпіти владу, якщо бачитимуть зміни, - Коліушко