Правозахисники подали судовий позов на Кабмін за порушення прав переселенців та учасників АТО

Українська Гельсінська спілка з прав людини подала судовий позов на Кабінет Міністрів через невиконання ним положень Закону України №425 від 14 травня 2015 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти".

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів автор позовної заяви Максим Тимочко - юрист громадської приймальні з питань Криму Української Гельсінської спілки з прав людини.

"Цим законом встановлювалися пільги - серед яких безоплатне проживання в гуртожитку, кредитування навчання на пільгових умовах, безоплатне навчання у комунальних навчальних закладах або погашення частини оплати, безоплатний доступ до інтернету, безоплатні підручники й інше. Порядок надання цієї підтримки повинен був розроблятися Кабінетом Міністрів України. Прикінцевими положеннями цього Закону встановлено термін: протягом 1 місяця з дня набрання чинності Прикінцевих положень, у Кабінету Міністрів є час на розробку цього порядку. Цей час сплив 5 липня 2015 року. Вже минуло 9 місяців, і сотні тисяч громадян залишаються без цих пільг", - пояснив юрист.

Підтримай фінансово українське інтернет-телебачення UKRLIFE.TV ! Картка Приватбанку: 5169 3305 0350 6690