Підсумки тижня: Олександр Потєхін про «дідугана» Обаму, «раптового» Гризлова та особливий статус Донбасу

В прямому ефірі UKRLIFE.TV політолог та дипломат Олександр Потєхін оцінив останню промову Барака Обами, прокоментував візит Бориса Гризлова та розкритикував ідею надання особливого статусу самопроголошеним республікам Донбасу.

Так, Олександр Потєхін назвав Президента США "дідуганом" та порівняв манеру його виступу із виступами Леоніда Брежнєва на черговому з'їзді КПРС:

"Останній виступ Обами був дуже невдалим. І це не моє суб'єктивне сприйняття. Я це обговорював зі своїми колегами в США. Мені цей виступ не сподобався не лише за змістом - там близько 10 фактичних помилок - а й тим, що, як сказав, знову ж-таки мій колега з Вашингтону, це був неначе виступ Леоніда Ілліча Брежнєва на XXVII З'їзді. Між тим, про що Обама сказав на трибуні й тим, що відбувається в реальному житті, дистанція величезного масштабу.

Пару років тому американський політолог Роберт Каґан написав статтю, яка українською мовою отримала назву "Супердержави не йдуть на пенсію". Так от, промова Обами була абсолютно пенсійною промовою про Америку. Обама показав себе як керівник держави, яка не хоче виконувати роль світового лідера. Не може хазяїн Білого Дому бути таким дрібним політиканом і поганим оратором! Я памятаю Обаму тих часів, коли він вперше йшов на президенство: харизми море. Яка харизма сьогодні в цього "дідугана"?

Олександр Потєхін також прокоментував візит Бориса Гризлова та його перемовини з Петром Порошенком.

"Я цілком підтримую позицію Порошенка, коли той заявив, що готовий зустрітися навіть з чортом, аби це дало результат. Але я б додав: можна зустрічатися з чортом, але треба заздалегіть знати, що душу йому закладати не можна. Росія ніколи не буде поводити себе чесно в українсько-російських відносинах. Не тому, що вони погані від природи, чи щось тому подібне. Просто росіяни хибно розуміють свій національний інтерес. Знищення України як незалежної держави - це є абсолютним пріоритетом для Російської Федерації. Для нас розмова з нею можлива лише з позиції сили", - сказав есперт.

Крім цього, пан Потєхін зробив наголос на думці, що прийняття особливого статусу для ДНР та ЛНР призведе до руйнування української держави.

"Що таке особливий статус? Що таке діалог з лідерами невизнаних республік? Це просто неможливо. Якщо ми хочемо поховати українську державу, то нам треба йти на цей діалог. Я вже не кажу про те, що важко передбачити, наскільки озброєним буде тоді суспільний резонанс. Якщо ми йдемо назустріч особливому статусу, ми в будь-якому разі руйнуємо Україну як державу", - підсумував він.

Дивіться інші наші матеріали з категорії Підсумки тижня.