Підсумки тижня: Костянтин Матвієнко про розпад державних інституцій, внутрішньопартійні кризи, та візит Тимошенко до США

Попри намагання політиків найвищого рівня замаскувати політичну кризу, очевидно, що вона все ще триває та, більше того, ускладнюється об’єктивними економічними негараздами та інституційним занепадом.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV заявив політичний експерт Костянтин Матвієнко.

“Якщо в очах Президента і Прем’єра політична криза закінчилася, то це не так. Тим паче триває фінансово-економічна криза, більше того, ми можемо констатувати інституційну кризу державності як такої. Багато державних інституцій, починаючи з Національної Поліції, і закінчуючи гуманітарними структурами, поступово відмирають. І тільки суспільство рятує державу від остаточного розпаду”, - сказав Костянтин Матвієнко.

Окрім того, стає очевидною наростаюча внутрішньопартійна криза.

«Скандалу з міжнародними звинуваченнями у корупції було б достатньо для проведення дочасних парламентських виборів, але цього не відбувається, адже фінансово-економічні інтереси беруть гору над інстинктом політичного самозбереження”, - сказав Костянтин Матвієнко.

Щодо нещодавнього візиту Юлії Тимошенко до Сполучених Штатів, експерт зазначив, що обидві сторони були зацікавлені у цій зустрічі.

“Тимошенко дуже чітко поставила питання про те, що суверенітет України має бути відновлений не тільки за рахунок територій на Донбасі, але й за рахунок Криму. Ми не знаємо всіх деталей цієї зустрічі, але, очевидно, що мова йшла, в першу чергу про внутрішню політику України та ті загрози, які становить для України Російська Федерація. І, судячи з сигналів з Вашингтону, сторони досягли розуміння”, - сказав політолог.

Дивіться більше у відео-інтерв’ю.