Під час війни автократія ефективніша за демократію. Тому безпека для України - головний пріоритет, - Таран

Політолог Сергій Таран в своєму інтерв'ю на Ukrlife.TV розповів про різницю між демократією та автократією під час війни та поділився думками, як Україні зберегти свободу та демократію, захищаючись від агресії Росії.

"Коли воює демократія та не демократія, то з першого погляду здається, що демократія має переваги, бо демократія апріорі краще. А насправді під час війни ситуація може змінюватися на протилежну. Річ у тому, що не демократія, автократична країна, набагато легше мобілізує ресурси. Не треба пояснювати, чому ці ресурси потрібні, їх просто беруть і забирають, тому що права і свободи для автократії не притаманні. Також можна дуже легко сформувати інформаційний простір так, як вигідно під час війни. Саме тому в Росії діє потужна пропаганда, яку не потрібно прикривати питаннями захисту свободи слова... А в Україні інша ситуація, в Україні демократія. Не можна просто так формувати інформаційний простір, потрібно домовлятися, захищати свободи і права... І як правило, під час війни автократії та демократії автократія отримує величезні стратегічні переваги... Тому громадяни України мають розуміти, що в часи війни ми повинні дбати про безпеку країни в першу чергу, а потім про власні свої інтереси", - розповів Сергій Таран.

Інші теми в інтерв'ю:
00:30 – Теракт в посольстві США
2:30 – Свобода слова та демократія в Україні
11:21 – Парламентська республіка в Україні
20:40 – Кримінальні розслідування щодо корупції в політичних партіях
32:40 – Перемога в Стокгольмскому арбітражі
35:37 – Реформи в Україні
45:01 – Вибори в Україні

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate