Наша відповідь на те, що відбувається в Україні - це лише проформа, - британський експерт

Виступ Джеймса Шерра, Наукового співробітника Королівського інституту міжнародних відносин (Chattam House, Великобританія), Програма Росії та Євразії, на міжнародній конференції "Мілітаризація окупованого Криму як загроза міжнародній безпеці", що відбулася 14 березня 2016 року в Києві.

"Очевидно, що Європейський Союз зараз повністю сфокусований сам на собі, він зайнятий самим собою. На це, звичайно, є причини: "брексіт", тобто вихід Британії зі складу ЄС. Я дуже песимістично до цього ставлюся й сподіваюся, що цього не станеться, бо тоді все просто розвалиться. Криза єврозони, міграційна криза, - це те, що сталося саме по собі; я не кажу, що Росія це спричинила. Але з нашого боку це означає, що наша відповідь на те, що відбувається зараз на Україні - це лише проформа, вона дається по шаблону, формалістично. Наші розуми зайняті своїми нагальними проблемами", - мовив Джеймс Шерр.

Дивіться повний запис трансляції конференції на UKRLIFE.TV 

Організатори конференції: Майдан закордонних справ, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння, Інститут стратегічних чорноморських досліджень, Фонд Конрада Аденауера.

Медіа-партнери: UKRLIFE.TV, BlackSeaNews, Defence Express, Главком, Ділова Столиця.