Латвія стане наступною жертвою Путіна, - Гончар

Президент Центру глобалістики «Стратегия XXI» Михайло Гончар вважає, що Володимиру Путіну цікаво прозондувати країну яка входить до складу ЄС і НАТО, з найбільш можливих – Латвія.

Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«Росії зараз цікаво прозондувати країну яка входить до складу ЄС і НАТО та поглянути на реакцію Заходу, після цього вона може визначити межі свого просування далі.

За одним зі сценаріїв це може бути Латвія, тому що ця країна є найбільш проблемною з країн Балтії. Вона постійно в складному економічному становищі. В Латвії є чимала російськомовна меншина, яка знаходить на Сході країни.

В Латвії ведеться пропагандистська робота в тому числі й місцевими депутатами, членами Європейського парламенту. Вони наголошують, що Латвія повинна мати особливі відносини з Росією.

З’явилася ідея економічного впливу на Латвію, шляхом припинення транзиту нафтопродуктів через порт «Вентспілс». У 2003 році Латвія вже була покарана Росією, за начебто її політику дискримінації російської меншини. Росія припинила транзит нафти, але не нафтопродуктів. Більше того, транзит нафтопродуктів дещо зріс і це великі бюджетні надходження Латвії.

В Кремлі вважають, що без транзиту російських нафтопродуктів через порт «Венспілс» латвійська економіка колапсує. Тому зараз спостерігається напружена атмосфера навколо Латвії», - зауважив Гончар.

Дивіться повне інтерв’ю: Гібридна війна Росії з Європою вже почалась