Крим - це чорна діра: Україна годує російську армію, росіян та терористів

Закон про Зону вільної торгівлі в Криму та заяви Президента України Петра Порошенка щодо створення ЗВТ на Донбасі не витримують ніякої критики.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко.

"Це відсутність субстантивності в українській дипломатії та підходах до врегулювання ситуації. Ми готові пообіцяти будь-що, аби стріляли менше, не розуміючи, як довго стрілятимуть менше, хто стрілятиме менше тощо.

Про зони вільної торгівлі без матюків говорити неможливо - це не піддається вже цивілізованій дискусії. Про всі наслідки введення ЗВТ в Криму ми та інші повідомляли Адміністрацію Президента ще в серпні минулого року, але Президент вирішив підписати цей закон.

На останній прес-конференції Порошенко чітко заявив, що закон про статус вільної економічної зони в Криму містить дуже багато порушень, але виявляється щоб це зрозуміти та прочитати, що йому писали ще в серпні, знадобилося півроку. Він це визнав і вже за тиждень говорить про чергову вільну економічну зону, яка враховуватиме інтереси цього регіону.

Як може бути вільна економічна зона в рамках унітарної держави, яка має інший стан міжнародних торгівельних відносин, ніж решта території? Це нонсен та абсурд. Тоді давайте говорити відверто, що Петро Порошенко готовий до федералізації, або на конфедералізацію.

Інакше не може бути, аби окремий регіон мав права, яких не буде у інших регіонів. Швидше за все, це свідчить про наявність домовленостей, про які нам не говорять, та про відсутність концептуального підходу для врегулювання ситуації у війні України з Росією.

Це буде чергова помилка, яка обернеться величезними втратами, і це ще один спосіб рятувати Росію. Ми зараз рятуємо Росію, адже вона відмовилася від продуктів з ЄС, а сама не здатна себе забезпечити, окрім ядерної зброї", - зазначив він.

Яременко підкреслив, що Росія через Крим завозить на свою територію українські продукти.

"Дві третини того, що везеться у Крим, потрапляє в Росію. У нас взимку такий обсяг торгівлі з Кримом, який у нас був влітку в найкращі роки, коли там був величезний обсяг туристів.

Після підписання закону про Зону вільної торгівлі до Криму постачається більше продуктів, ніж влітку у мирний час. Куди це? Крим - це чорна діра, а росіяни швидко зорієнтувалися, зі свого боку також ввели статус економічної зони і тепер українські продукти постачаються українськими компаніями в Крим.

Щось залишається населенню в Криму - ми годуємо російську армію, яка там збільшилася вже у 5 разів, а дві третини відправляють на паромі у РФ, а потім велика частина повертається в Донбас гуманітаркою і ми так годуємо терористів. Ми підриваємо режим санкцій та годуємо окупантів", - сказав він.

Повне інтерв'ю дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.