Коли остаточно буде створена коаліція у Верховній Раді?

Політолог та історик Євген Магда вважає, що коаліція у Верховній Раді має сформуватися у другій-третій декаді листопада. Про це він розповів в ефірі UKRLIFE.TV.

«В другій декаді листопада Верховна Рада має почати роботу. В цей день потрібно оголосити коаліцію і затвердити: прем’єр-міністра, спікера, членів уряду і президію парламенту. Це має відбутися з 20 до 25 листопада. Нова Рада може байдикувати весь рік і її ніхто не має права розпускати, тому що закон це забороняє. Але рівень суспільного незадоволення буде зростати і люди будуть ходити колами біля Ради з шинами в руках», - розповів Магда.

Окрім цього експерт прокоментував заяву кандидата в народні депутати від «Блока Петра Порошенко» Мустафи Найєма про підняття заробітної плати депутатам зауваживши, що спочатку потрібно підняти економіку країни, а потім говорити про підняття зарплати.

«Парламентарій це та сама робота. Справа не в тому, що Найем парламентарій від «Блоку Петра Порошенко», але коли такі речі починаються в провладній партії – це сміх крізь сльози і схоже на якусь античну трагікомедію. Очевидно, що людина прагнула стати депутатом, а тепер вона ставить умови, виходить, що вона ставить умови всій країні.

Якщо при нинішній економічній ситуації Верховна Рада ухвалить рішення про підняття власної зарплати, то я не знаю, що будуть палити біля Верховної Ради наступного дня – шини, транспортні засоби народних депутатів чи їх самих. Економічних підстав для збільшення зарплати депутатів немає. 

Україна найбідніша країна в Європі. Арсеній Яценюк говорив, що у 2014 році зростання економіки не буде, а буде лише падіння, у 2015 добре, якщо падіння уповільниться. Коли буде зростання економіки, зарплату можна піднімати, але спочатку бюджетникам, пенсіонерам, а вже потім депутатом. Якщо хтось не хоче працювати депутатом – це його право», - підкреслив Магда.

Окрім цього політолог зазначив, що в новому Парламенті буде не тільки дві партії влади, а й кілька опозицій. На думку Магди, в опозицію піде «Опозиційний блок», Юлія Тимошенко і Олег Ляшко.