Ісламістський терор пробудить в Європі або реакцію, або - що ймовірніше - депресію, - Дмитро Корчинський

До студії UKRLIFE.TV завітав український політичний та суспільний діяч, журналіст Дмитро Корчинський.

Він запропонував власний погляд на природу та наслідки терористичних акцій у Європі, підвів підсумки політичного сезону в Україні, спрогнозував подальшу долю конфлікту на Донбасі, прокоментував "хресну ходу" УПЦ МП і багато іншого.

"Організація будь-якого теракту - це складно. І те, що це зараз так часто організовується в Європі, свідчить про те, що ісламісти зрозуміли одну важливу річ: на європейців це впливає, сама Європа перетворилися на збіговисько людей, які не готові жертвувати нічим заради своїх переконань, політики, власних цілей. Вони бачать, як Європа реагує на "московську загрозу" - тобто, ніяк. Європа піддається на загрози. А відповідно ісламська держава чи ісламістські групи розуміють, що можна досягати своїх цілей терором. Два, три, чотири теракти - і все, політика Франції змінена, ніхто у Сирію по-серйозному більше не лізе", - мовив Дмитро Корчинський.

Гість студії зауважив, що подібна слабкість Європи ймовірно призведе до розвитку в ній депресивних станів.

"Ісламістський терор пробудить в Європі реакцію, або, швидше всього, депресію. Себто там дійсно перестануть противитися ісламізму і взагалі будь-яким ворогам. Слабкість Європи - це глибинна причина тероризму, адже терористи розуміють, що терор працює,і що це дієвий механізм у сьогоднішньому світі", - сказав він.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Підписуйся на нас в Facebook, VK, Google+ або Twitter!

Підтримай фінансово українське інтернет-телебачення UKRLIFE.TV! Картка Приватбанку: 5169 3305 0350 6690