Iнцидент з Саакашвілі вигідний Президенту, - Олег Березюк

Колишній радник Голови Служби зовнішньої розвідки України Олег Березюк представив у інтерв'ю UKRLIFE.TV книжки "Танковый тупик России" та "Знищення російських танків", а також прокоментував російсько-білоруські військові навчання Захід-2017" та їх можливу загрозу безпеці України, скандал довкола Михаїла Саакашвілі та референдум про незалежність Курдистану, що має відбутися невдовзі.

Зокрема, Олег Березюк вважає, що скандальна ситуація довкола Михаїла Саакашвілі вигідна Президенту.

"Ця ситуація вигідна і Президенту України в тому числі. В країні дуже багато проблем крім Саакашвілі: це і підвищення тарифних ставок на комунальні послуги, і досить погана економічна ситуація в країні. І тут з`являється об'єкт - Саакашвілі - всі його чомусь не пускають... Останні соціологічні дослідження показують, що рух Саакашвілі набирає 1,7%. Мало, навіть не долають бар`єр. Що треба зробити для того, щоб вона подолала бар`єр? Треба зробити, щоб про Саакашвілі згадали", - мовив він.

Свою точку зору Олег Березюк обгрунтував таким чином:

"Якби реально його хотіли вивести з політичної гри, його просто замовчували б і на тому все закінчилося. А так - ні з того ні з сього його раптом позбавляють громадянства. Як себе веде Саакашвілі? З точки зору політика - прогнозовано. З точки зору юридичної логіки - неправильно. Уявімо собі: ось я громадянин України і мене позбавляють громадянства. Що я роблю? Я йду в суд. Якщо я не має можливість самостійно звернутися до суду, я даю довіреність своєму адвокату... Як мінімум суд мав би винести ухвалу на забезпечення позову і призупинення на деякий час указу Президента - все, указ зупинений і паспорт дійсний, Саакашвілі приїжджає в Україну і скандалу немає: приїхав то й приїхав. Тут потрібен був скандал, скандал піднімає його рейтинг. Так, в очах однієї групи він його опускає, але на цю групу Саакашвілі і не може розраховувати...", - пояснив Олег Березюк.

Усі епізоди цього інтерв`ю:

0:10 - про книжку "Танковый тупик России" та посібник "Знищення російських танків";
6:23 - військоі навчання "Захід-2017"
8:50 – чи може Путін почати наступ?
11:13 – Лукашенко ці навчання не потрібні;
13:40 – Росія реально може анексувати Білорусь;
17:15 – навчання «Захід 2017» можуть нести загрозу для атомних електростанцій України;
19:30 – два варіанти закінчення навчань;
26:02 – інцидент з Саакашвілі дуже вигідний Президенту;
35:58 - карати Саакашвілі не будуть;
39:12 – референдум про незалежність Курдистану;
42:35 – Ердоган веде себе як султан.

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate

Підписуйтеся на нас в YouTube, Facebook, Twitter або Google+!