Донбас повинен залишитися частиною України, - опитування

Верховна Рада України прийняла закон «про особливий статус Донбасу». Журналісти програми «Vox Populi» вийшли на вулиці Києва, щоб почути реакцію киян та гостей столиці.

Респонденти негативно ставляться до прийнятих законів та запевняють, що Донбас – це Україна і ніякий особливий статус йому не потрібен.

«Донбас обов’язково повинен залишитися частиною України, її областю. Він не може бути окремою республікою. За що тоді воювали люди? Чому цей регіон повинен бути окремою частиною? Це питання не має обговорюватися».

«Особливий статус має консолідувати та вирішити проблему, а як ми бачимо, він має зворотній ефект і пожвавлює конфронтацію між людьми. Не в наших силах припинити війну на Донбасі. Ми можемо боротися і оборонятися, але ми не можемо вирішити буде продовжуватись ця війна чи ні».

Під час опитування вдалося дізнатися думку і мешканців Донбасу, які зазначили, що вони безумовно вважають Донбас частиною України. Донеччани підкреслюють, що самостійність потрібно надати всім регіонам України.

«Нужно дать больше экономических и политических преференций каждому региону Украины, а не только Донбассу. Весь бюджет не должен собираться в Киеве, а потом распределяться на регионы».