Донбас: не формалізація “особливого статусу”, а реальне представництво в загальноукраїнських органах влади, - Андрій Куликов

Замість того, щоб вирішувати питання формалізації "особливого статусу" окупованих територій Донбасу, необхідно надати політичне представництво людям з тих регіонів та можливості обиратися до Верховної Ради.

Таку точку зору в прямому ефірі UKRLIFE.TV висловив журналіст Андрій Куликов.

"В той чи інший спосіб це (місцеве самоврядування на окупованих територіях Донбасу - ред.) все рівно станеться - питання в тому, чи дотримуватися при цьому формули "особливого статусу", яка для багатьох залишається загадкою і яку кожен тлумачить на свій лад. Я вважаю, що не так важлива формалізація "особливого статусу", як надання реального права представництва інтересів людей на Донбасі в загальноукраїнських органах влади", - сказав журналіст.

На думку Андрія Куликова, політичні організації, які діють в межах Донбасу або окремих його територіях, мають бути допущені до виборів так само, як і інші українські партії.

"Коли відбуваються загальні вибори до Верховної Ради, то політичні організації, які існують в межах Донбасу або окремих його територіях, мають бути допущені до виборів на рівні з українськими партіями, - так само як і українські партії мають бути допущені до виборів на тих територіях. Далі виборці мають самі вирішити, кому з них довіряти своє представництво у Верховній Раді. Коли і якщо з'явиться достатньо авторитетне і потужне представництво тих територій на найвищому рівні, це створить передумови для того, щоб люди звідти входили в тому числі до уряду, - і не тільки ті, хто зараз є вимушеними переселенцями, а й ті, хто з тих чи інших причин знаходятся нині на тих територіях. Вирішення проблеми "особливого статусу" полягає саме в цьому", - мовив він.

Дивіться інші матеріали UKRLIFE.TV про "особливий статус" Донбасу.