Дмитро Корчинський: Україна може звільнити Донбас і Крим, скориставшись черговою кризою в Росії

Український громадський та політичний діяч Дмитро Корчинський у своєму інтерв'ю для UKRLIFE.TV поділився власним баченням того, як Україна може повернути Донбас і Крим. Гість студії вважає, що гарною нагодою для такого повернення стане чергова періодична криза у Російській Федерації.

"Яким чином буде звільнений Донбас? Ми маємо дочекатися кризи в Російській Федерації. Чому досі не звільнений Донбас? Тому що в разі наступу ми нариваємося на більш масштабну війну з Російською Федерацією. Я думаю, що таку війну в принципі можна було б вести, але це значно більші жертви. Зараз у нас млявий конфлікт, тоді у нас був би конфлікт у гарячій фазі. Важко сказати, чи треба вичікувати, чи наступати. Зараз прийнята стратегія вичікування. В разі кризи у Москві такий наступ стане можливим... Дочекатися кризи у Москві реально і можливо найближчими роками. Кризи там періодично трапляються - тільки у ХХ столітті було щонайменше п'ять криз, які ставили Росію на грань існування, незважаючи на дрібніші кризи. У ХХІ столітті теж будуть кризи і, я думаю, скоро. Такою кризою можна буде скористатися і звільнити Донбас, Крим і все, на що у нас стане сил звільнити", - сказав Дмитро Корчинський.

Іншими темами цього інтерв'ю були нагальні питання мистецтва в Україні, річниця Чорнобильської катастрофи, героїзм українських військових, створення єдиної помісної Церкви.

3:40 - Чорнобильска катастрофа і чума у Європі;
7:50 - Ренесанс і його початок;
16:30 - Україні не потрібно вигадувати героїв - вони і зараз є на фронті;
20:00 - відповідальність за Холокост розподіляється на всіх;
27:30 - Тридцятилітня війна у відсотковому значенні була більш спустошливою, ніж Друга світова;
31:15 - суспільство в Україні ще не стало сильним, а влада вже є слабкою;
35:00 - в Україні немає панівної ідеології;
40:40 - Пінзель і Довженко - головні митці візуального мистецтва України;
45:30 - українці - музична нація;
51:10 - єдина помісна церква дасть можливість ефективніше боротися із лицемірством Московського патріархату;
57:40 - при обміні військовополоненими Московський патріархат ніякої ролі не відігравав.

Інтерв'ю з Дмитром Корчинським провів ведучий каналу UKRLIFE.TV Андрій Метльов.

Підписуйтеся на нас в YouTubeFacebookTwitter або Google+!

UKRLIFE.TV - це події політики, економіки та культури в коментарях експертів, аналітиків, громадських активістів, журналістів, дійових осіб українського життя. Ви можете адресувати свою допомогу нашому каналу з будь-якого куточку світу, використовуючи посилання http://www.ukrlife.tv/donate