Дебальцеве - це був ляпас Меркель, який став аргументом проштовхнути посилення санкцій, - Гарань

Захоплення бойовиками Дебальцевого всупереч Мінським домовленностям не фігурувало на офіційному рівні, але стало тоді серйозним поштовхом для посилення санкцій проти Росії.

Про це заявив в ефірі UKRLIFE.TV політолог Олексій Гарань.

"Як мені пояснювали ситуацію, воно не фігурувало на такому офіційному рівні, але насправді це стало дуже серйозним поштовхом до посилення санкцій. Тобто це дійсно стало аргументом для Німеччини проштовхнути посилення санкцій, тому що Дебальцеве - це був такий ляпас Меркель. Меркель і Олланду, можливо французи це не дуже відчули, але Меркель відчула", - сказав він.

Водночас експерт зазначив, що аргумент Дебальцевого зараз вже не може слугувати підставою для невиконання Україною інших пунктів Мінських домовленостей.

"На жаль, дуже багато треба пояснювати Заходу, розумієте, нашим партнерам. Вони деяких речей, як вам сказати, не розуміють, або не хочуть, або дійсно не можуть розуміти", - вважає він.

Наприклад, за його словами, західні дипломати не розуміють, чому прописані в Мінських угодах місцеві вибори на окупованих територіях за визначенням не можуть бути вільними.

"Заходу хотілося б вважати, що конфлікт врегульовується, їм хочеться це бачити, а якщо хочеться, то шукаються для цього аргументи", - пояснив Гарань.

-----------------

Повне інтерв’ю: Придністров'я-Гагаузія-Крим-Донбас. Олексій Гарань про больові точки Молдови та України

Підписуйтесь на наш You-Tube канал