Бійці на передовій хочуть йти у наступ, – Гарань

Українські бійці не розуміють, що таке перемир’я, адже воно постійно порушується. В добровольчих батальйонах панує бойовий дух, вояки хочуть йти у наступ та звільняти Донбас.

Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог Олексій Гарань, який нещодавно повернувся з зони АТО.

«Українським бійцям на передовій хочеться йти у наступ та звільняти Донбас. Вони готові йти вперед і не зовсім розуміють, що таке перемир’я. Я розповідав їм з політологічної точки зору, чому Україна зараз не може йти у наступ, аргументуючи це міжнародними факторами. Вони слухали й погоджувалися, але все ж перепитували, чому вони не можуть йти у наступ.

Те, що я побачив у добровольчих батальйонах – це бойовий дух. Вони хочуть, щоб в Україні почалися зміни та були покарані ті, хто винні у розстрілах на Майдані та ті тиловики, які не забезпечують армію та добровольчі батальйони всім необхідним», - розповів Гарань.

Окрім цього політолог наголосив, що українським воякам не вистачає озброєння.

«Бійців дратує коли по телебаченню показують нову техніку, яка передається до армії, а насправді до війська вона не надходить. В них стара та розбита техніка, яка погано функціонує. Потрібне важке оснащення та сучасне озброєння. Якщо говорити про добровольчі батальйони, то в них переважно легке озброєння. Виникає питання куди поділася нова техніка, якщо вона є?

Наразі, якщо ведеться обстріл наших позицій, то українська сторона відповідає лише з легкої зброї. Армія може відповісти важкою артилерією, але вона діє лише за наказом, а через перемир’я наказу немає. Звичайно бійці цього не розуміють», - розповів Гарань.

Інтерв’ю з Олексієм Гаранем дивіться в ефірі UKRLIFE.TV.