"Батьківщина" оголошує опір державній машині рейдерства, - Тимошенко

"Батьківщина" допоможе селянам зберегти свою землю та захистити її від рейдерів. Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила 28 вересня під час прес-конференції в Києві.
Юлія Тимошенко підкреслила, що уряд, парламент та президент роблять все можливе для організації розпродажу української землі, а селяни та фермери, що цьому опираються, страждають від дій провладних "тітушек" та рейдерів.
Щоб допомогти аграріям та зберегти землю від розпродажу, партія "Батьківщина" надасть всебічну підтримку селянам у зборі трьох мільйонів підписів, необхідних для проведення всеукраїнського референдуму щодо недопущення продажу землі.
Лідер партії "Батьківщина" оголосила про створення разом з аграріями, мережі всеукраїнських антирейдерських штабів, які будуть надавати юридичну підтримку фермерам для опору рейдерству.
Також, у своїй промові Юлія Тимошенко оприлюднила основні вимоги, висловлені в ультиматумі до Президента України, прем’єр-міністра та парламенту, який було сформульовано 27 вересня за підсумком «Форуму аграріїв Кіровоградщини».
Аграрії вимагають від влади:
• продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення;
• повернути систему оподаткування сільськогосподарських виробників, яка існувала до 2016 року;
• повернути селам, селищам і містам районного підпорядкування власну податкову базу, яку в них відібрали уряди Яценюка та Гройсмана;
• запровадити єдину системну, стратегічну підтримку сімейних ферм;
• відкликати законопроект №4010а про емфітевзис землі сільськогосподарського призначення, яким, в порушення Конституції, передбачається продаж землі без дозволу народу.

Підтримай фінансово українське інтернет-телебачення UKRLIFE.TV! Картка Приватбанку: 5169 3305 0350 6690